Wij als ruiters hebben enorm veel invloed op ons paard als we erop zitten. Je paard reageert al op een gewichtshulp, je lichaam wat draaien of een heup iets naar voren . Dus wat zal er gebeuren met het paard als de ruiter scheef is ?!
Dat kan het paard denken dat hij iedere keer bijvoorbeeld naar links moet en jij maar denken waarom gaat hij steeds van de hoefslag af of valt hij naar binnen op de volte en wat gaat het wijken die ene kant toch altijd moeilijk. Dat kan echt door de scheefheid van de ruiter komen.

Kijk eens in die spiegel of je ene schouder hoger is dan de andere (doe dit wel zonder schoenen aan) en mocht dat zo zijn dan is er een goede kans dat je scheef bent. Wij vragen van ons paard losheid en ontspanning maar zijn we dat zelf eigenlijk wel ?
Laat dus ook jezelf regelmatig checken en niet alleen je paard. Meestal hebben deze ruiters ook klachten zoals rugpijn, zere nek en schouders. Herken je jezelf hierin ? Laat er naar kijken ! Niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor het welzijn van je paard.