Scheve ruiters en/of paarden?

Scheve ruiters en/of paarden?

Wij als ruiters hebben enorm veel invloed op ons paard als we erop zitten. Je paard reageert al op een gewichtshulp, je lichaam wat draaien of een heup iets naar voren . Dus wat zal er gebeuren met het paard als de ruiter scheef is ?!
Dat kan het paard denken dat hij iedere keer bijvoorbeeld naar links moet en jij maar denken waarom gaat hij steeds van de hoefslag af of valt hij naar binnen op de volte en wat gaat het wijken die ene kant toch altijd moeilijk. Dat kan echt door de scheefheid van de ruiter komen.

Kijk eens in die spiegel of je ene schouder hoger is dan de andere (doe dit wel zonder schoenen aan) en mocht dat zo zijn dan is er een goede kans dat je scheef bent. Wij vragen van ons paard losheid en ontspanning maar zijn we dat zelf eigenlijk wel ?
Laat dus ook jezelf regelmatig checken en niet alleen je paard. Meestal hebben deze ruiters ook klachten zoals rugpijn, zere nek en schouders. Herken je jezelf hierin ? Laat er naar kijken ! Niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor het welzijn van je paard.

Overgevoelige merrie

Overgevoelige merrie

Op weg naar een merrie die niet goed in haar vel zit en niet lekker loopt. Met een goede routebeschrijving kom ik op de plaats van bestemming. Wat een super mooie plek !
Ik kom aan in de stallen en daar staat een erg grote merrie met grote ogen mij aan te kijken. Met mijn biosensor ga ik op zoek naar blokkades. Ze reageert op iedere aanraking erg gevoelig. Daarna wil ik met mijn guasha steen aan de gang gaan. Ik doe erg voorzichtig maar ze reageert zo overgevoelig dat ik ermee gestopt ben. Dit paard is totaal niet in balans en dat uit zich ook met rijden in schrikken en erg kijkerig zijn. Ik ben verder gegaan met acupressuur en dat ging wel aardig goed. Tevens kwam ik erachter dat haar bekken scheef stond. Door acupunctuurcreme op bepaalde acupunctuurpunten te smeren komt het bekken weer recht. Nou, dat heb ik geweten ! Een halve minuut nadat ik dat gedaan had loopt ze naar achter en drukt haar billen tegen de wand van de stal en gaat gewoon zitten !! Ik schrok me kapot. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. De eigenaresse zei dat ze altijd extreem op veranderingen reageert dus er moet echt veel gebeurd zijn in haar lijf. Dat geeft ze dus wel HEEL duidelijk aan ! Voor mijn hart is het beter als het wat minder extreem gaat.
Daarnaast heb ik wat kruiden en tinctuur aangeraden om te geven. De eigenaresse had onderwijl ik mijn spullen aan het opruimen was de merrie weer in het weiland gezet. Ze ging in draf weg en daarna in galop. Ze zei dat ze al beter liep dus dat is fijn om te horen.

Na een aantal weken kwam ik weer terug voor nog een behandeling. Ik kom de stal binnen en zie een paard in de box staan die ontspannen staat te eten. De eigenaresse komt naar me toe en zegt dat het veel beter gaat ook met rijden, veel meer geconcentreerd. Ik ging weer met mijn biosensor aan de slag en kon nu de merrie gewoon aanraken. Daarna kon ik gewoon met guasha aan de slag. Ik kon gewoon alles doen. Jeetje wat een verandering ! Ik heb wel drie keer gevraagd of het echt hetzelfde paard is. Zo zie je maar weer dat er zoveel mogelijk is. Paard blij Ruiter blij ! Met een big smile rijd ik weer terug naar huis. Mijn dag kan niet meer stuk.